Грандіозний фестиваль “FRESH” подарував харків’янам яскраві емоції

Заключний захід родинного фестивалю “Фреш”, що тривав у нашому місті від початку серпня, став і справді грандіозною подією осені.

З самого ранку для дітей та їх батьків у Палаці студентів НТУ «ХПІ» тривали уроки доброти від волонтерів та найдобріших тварин із Центру поводження з тваринами. Окрім яскравих фото зон та веселих аніматорів для наймолодших працював різноманітні розваги та навіть майстер-класи з футболу. Молодші школярі мали можливість згадати правила дорожнього руху разом із Патрульною поліцією, помандрувати світом цікавої науки, завітати до книголенду та взяти участь у творчих майстер-классах. Гості фестивалю мали можливість переглянути пізнавальні фільми у форматі голограми, взяти участь у інтерактивному шоу “Малювака”, де власні малюнки оживали прямо на очах, перевірити свої здібності в інтелектуальних іграх. В цей день до дітей завітали улюбленці дівчат – кукли LOL та веселі Смішарики.


Для дорослих організатори приготували окремий лекторій, де можна було взяти участь у тренінгах, управлінських поєдинках, отримати консультацію досвідченого педагога та психолога.
Найбільш емоційною частиною свята стало оголошення результатів конкурсів «Сімейний скарб», «ТОП-10 сімей Харківщини» та відеобатлу «Унікальні сім’ї Харківщини».
Нагадаємо, що проект “Фреш” став одним із переможців конкурсу іноваційно-інвестиційних та іміджевих проектів Харківської міської ради, тож відкрити нагородження та привітати переможців разом із членами журі конкурсів було запрошено начальницю управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім’ї молоді та спорту Харківської міської ради Грецьку – Миргородську В.В.
Переможцями конкурсу малюнків “Сімейний скарб” на який було подано понад 150 робіт стали:
Олійник Володимир (вікова категорія від 3 до 6 років);
Лепетуха Ірина ( вікова категорія від 7 до 11 років);
Васильєв Михайло (вікова категорія від 12 до 16 років)
та Мукхопадхяй Міра у віковій категорії (до 6 років разом із дорослим)
Окрім конкурсу малюнків в рамках фестивалювідбувся  Відеобатл, у якому родини ділилися позитивним досвідом та унікальними родинними відео-історіями. Враховуючи результати он-лайн голосування та оцінки жури, було визначено призерів у двох вікових категоріях. Ними стали
Вікова категорія (до 16 років)
1. Савченко Лиза
2. Данієль Габрієлян
3. Шевченко Тимофій
Вікова категорія (старші 16 років)
1. Ерліхман Соф’я
2. Инна Пилат
3. Аліна Широкова
Найбільш очікуваним заходом вечора, безумовно, стало визначення ТОП-10 родин Харківщини у десяти номінаціях. Обирати кращих серед найкращих було складним завданням, тож голова організаційного комітету конкурсу, керівник Центру розвитку “Майбутні генії” Олена Король наголосила, що “Всі, хто підтримує своїх дітей, приділяє увагу сім’ї та ділиться своїм позитивним досвідом з іншими вже є переможцями!”.
Серед більше ніж 60 родин, що заявили про участь у конкурсі у номінації
“Інтелектуальна родина” перемогла сім’я Дубовик;
“Творча родина” – родина Кутафіних;
“Екологічна родина” – родина Котляренко;
“Дивовижна родина” – родина Заволодько;
“Travel родина” – родина Костюк;
“Корпоративна родина” – Медіа школа “Нова Мода”;
“Спортивна родина” – родина Рєзнікових;
“Найміцніша родина” – родина Шевченко;
Родина”animal friendly” – родина Татаринових.
У номінації “Популярна родина”, що була визначена за результатами активного он-лайн голосування стала громадська організація “АММА”.
Всі учасники фестивалю мали можливість отримати яскраві подяки, а переможці дизайнерські кубки, дипломи та подарунки від партнерів та спонсорів фестивалю.
Яскравим завершенням свята стало шоу гігантських роботів – трансформерів, яке не лишило байдужими, ані дітей, ані дорослих.
По-справжньому родинний фестиваль “Фреш” відбувся за ініціативи харківської громадської організації “Майбутні генії”, що вже не перший рік проводить заходи спрямовані на підтримку родинних цінностей у громаді.